Harun Sadiković peti na Grand Slam judo turniru u Parizu

Bosanskohercegovački judista Harun Sadiković osvojio je peto mjesto na Grand Slam turniru u Parizu.

Dvadesetogodišnji član Judo kluba Bosna na jednom od najjačih svjetskih turnira u pet mečeva u kategoriji više od 100 kg zabilježio je tri pobjede uz dva poraza.

U eliminacijama prvo je pobijedjo osvajača sebrene medalje sa Olimpijskih igara u Londonu Rusa Aleksandera Mikhajlina, zatim Rumuna Daniela Nateu, dok je u 3. kolu je poražen od dvostrukog svjetskog prvaka Japanca Ryua Shichinohea, koji je na ovom turniru osvojio zlato.

Sadiković je nastavio takmičenje borbom u represažu savladavši dvostrukog prvaka Afrike Tunižanina Facieela Jaballaha, a u svom petom meču na turniru za bronzano odličje poražen je od Brazilca Rafaela Silve, svjetskog prvaka iz 2013. godine.

Na turniru je učestvovalo još troje bh. predstavnika. Larisa Cerić u najtežoj ženskoj karegoriji više od 78 kg, nakon što je u 1. kolu bila slobodna u drugom je poražene od kasnije pobjednice Japanke Sarah Asahine.

Najbolja bh. sportašica u 2016. godini u izboru Sportskog saveza BiH Aleksandra Samardžić na startu turnira eliminirana je od Slovenke Anke Pogačnik, u kategoriji do 70 kg.

Naš četvrti predstavnik Toni Miletić u kategoriji do 90 kg također je završio nastup nakon 1. kola porazom od Nijemca Davida Tekica.

Related posts