Guarin: Želim se vratiti u Inter, prihvatit ću pet puta manju platu

Veznjak kineskog kluba Shanghai Shenhua Fredy Guarin zatražio je od Intera da ga vrati u svoje redove.
Kolumbijac je napustio Nerazzurre u januaru 2016. godine te je potpisao ugovor sa Shanghaijem vrijedan oko 10 miliona eura po sezoni. Ipak, sada se želi vratiti u Italiju te je spreman pristati na mnogo manju platu.

“Novac nije problem, prihvatio bih pet puta manju platu od trenutne. Razgovarao sam o tome sa sportskim direktorom Pierom Ausiliomo prošle godine, no, tada su transfer spriječili finansijski uvjeti. Odmah bi se vratio u Inter, to mi je najveća želja. Novac me ne interesuje, prihvatio bih mnogo manje. Pričao sam o tome prošlog ljeta, tada je u klubu bio trener Frank De Boer te je bilo mnogo zbrke, ali sam se želio vratiti kući po svaku cijenu. Međutim, još uvijek sam ovdje, ali put do Appiana savršeno poznajem”, izjavio je Guarin za Gazzettu dello Sport.

U Kini mu dobro ide na profesionalnom nivou.

“Imam ugovor još dvije godine, plasirali smo se u Azijsku Ligu prvaka i osvojili Kup Kine. Ipak, nedostaje mi Inter, ali ne žalim zbog svoje odluke. Otišao sam zbog Finansijskog Fair Playja, direktori su mi rekli da je klubu potreban novac. Niko me nije prisilio, ali je moj transfer bio važan finansijski”, završio je Guarin.

Related posts