Građani Bužima piju mutnu vodu, iz KOMB-a bez informacija

Građani Bužima, korisnici usluga Javnog komunalnog preduzeća KOMB, već dva dana su prinuđeni koristiti mutnu vodu u svojim kućama, a zamućenost vode se bitnije ne smanjuje.

Unatoč tome, u JKP „KOMB“ Bužim, u kojem očito vlada javašluk i neodgovornost, ne smatraju da građanima trebaju objasniti šta se dešava sa njihovom vodom koju piju, i za koju plaćaju račune.

Sudeći po potezima aktuelne lokalne vlasti, trenutno su im daleko bitnija kadrovska rješenja u komunalnom preduzeću, nego da isto redovno i kvalitetno obavlja svoje zadatke i usluge.

Uprava KOMB-a (A-sda) ne pokazuje da osjeća odgovornost prema građanima, korisnicima svojih usluga. U suprotnom bi, valjda, obavijestili javnost zbog čega je došlo do zamućenja vode (zbog njihovog postupanja, ili?), da li je voda ispravna za piće i ličnu higijenu, te šta komunalno preduzeće poduzima da što prije riješi nastali problem?

Ipak, građani će na ova pitanja morati sami pokušati pronaći odgovore, kao i vodu za piće, a računi će na kraju mjeseca redovno biti ispostavljeni.

/Buziminfo.ba

Related posts