Govedarica: Verbalni napad Dodika na novinarku BN televizije skandalozan čin

Ukoliko ustuknemo na pritiske po slobodu izvještavanja, otvorit ćemo vrata potpunoj diktaturi i jednoumlju, kazao je predsjednik SDS-a.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica osudio je prijetnje koje je na jučerašnjoj pres-konferenciji BN televiziji uputio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

– Etiketiranje medija i stavljanje mete na čelo novinarima koje je jučer doživjela vaša medijska kuća i vaša novinarka Slađana Jašarević predstavlja skandalozan čin, pogotovo što dolaze od čovjeka koji obavlja jednu od najvažnijih funkcija u Bosni i Hercegovini. Još skandaloznije je što ovo nije prvi put da Milorad Dodik verbalno nasrće na novinare BN televizije – istakao je Govedarica.

Govedarica je dao podršku radnom kolektivu BN televizije i poručio da pritisci i ugrožavanje slobode izražavanja ne smiju biti tolerirani.

– Ukoliko ustuknemo na pritiske po slobodu izvještavanja, otvorit ćemo vrata potpunoj diktaturi i jednoumlju kojoj, nažalost, ovaj režim i teži. BN televizija je brana slobodnog novinarstva u Republici Srpskoj i profesionalost i odgovornost u izvještavanju trn je u oku svima onima koji teže strahovladi i medijskom mraku – kazao je Govedarica.

Govedarica je poručio da su učestali napadi na BN televiziju od režima samo dokaz profesionalnog i objektivnog rada ove medijske kuće koja je s pravom danas najgledanija i najutjecajnija televizija u Republici Srpskoj.

Izvor:avaz.ba

Related posts