Fotografije bh. heroja od danas u prostorijama Ministarstva za boračka pitanja KS

Fotografije devet najvećih heroja Bosne i Hercegovine, uz prigodan tekst o njima, postavljene su u prostorijama Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

Izet Nanić, Safet Hadžić, Mehdin Hodžić, Midhad Hujdur Hujka, Hajrudin Mešić, Safet Zajko, Enver Šehović, Adil Bešić i Nesib Malkić pripadnici su Armije RBiH kojima su posthumno dodijeljena najveća ratna priznanja, Narodni heroj oslobodilačkog rata.

“Na mnoge načine, kroz različite manifestacije, filmove, muziku, muzejske postavke, zapise, zajedno s borcima iz drugih kantona, uz podršku našeg Fonda Memorijala želimo ove godine napraviti posebno sjećanje na ove heroje odbrane BIH. Zajednička nam je zadaća da učimo nove generacije o herojskim bitkama i borcima za slobodu, da znaju više o svojoj domovini i borbi za nju – poručio je ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo”, saopćila je Press služba KS-a.

Fotografije devet najvećih heroja Bosne i Hercegovine, uz prigodan tekst o njima, postavljene su u prostorijama Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo. Izet Nanić, Safet Hadžić, Mehdin Hodžić, Midhad Hujdur Hujka, Hajrudin Mešić, Safet Zajko, Enver Šehović, Adil Bešić i Nesib Malkić pripadnici su Armije RBiH kojima su posthumno dodijeljena najveća ratna priznanja, Narodni heroj oslobodilačkog rata. “Na mnoge načine, kroz različite manifestacije, filmove, muziku, muzejske postavke, zapise, zajedno s borcima iz drugih kantona, uz podršku našeg Fonda Memorijala želimo ove godine napraviti posebno sjećanje na ove heroje odbrane BIH. Zajednička nam je zadaća da učimo nove generacije o herojskim bitkama i borcima za slobodu, da znaju više o svojoj domovini i borbi za nju – poručio je ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo”, saopćila je Press služba KS-a.

Related posts