FIAT-ov crossover 500X još jednom podvrgnut tretmanu osvježavanja

U FIAT-u računaju da će nanovo osvježen crossover model 500X ostati dovoljno konkurentan među sličnim modelima konkurencije koji se nude na evropskim tržištima.

I FIAT je među nekolicinom automobilskih kompanija koje su ovih dana predstavile osvježena izdanja svojih postojećih modela, a u Torinu su ovaj put odlučili da tretmanu osvježavanja još jednom podvrgnu kompaktni crossover model 500X.

Lice redizajniranog 500X umjesto dosadašnjeg amblema FIAT-a sada krasi stilizovani natpis 500 iznad jednodijelne maske hladnjaka, a crossover na novodizajniranim felgama Evropljanima će se nuditi i u kombinaciji s mekim složivim krovom (Dolcevita) koji će biti dostupan uz pakete opreme Cross i Sport.

Već s osnovnim paketom opreme Club kupci mogu da računaju na dosta standardne opremu među kojom su 16-inčne aluminijske felge i multimedijalni sistem Uconnect 4 kojim se upravlja preko 7-inčnog displeja.

Detalji oko pogona još uvijek nisu otkriveni, ali se očekuje da će redizajnirani 500X pokretati dva turbobenzinska motora (FireFly) potpomognuta blagom hibridnom tehnologijom. U grupaciji Stellantis već je potvrđeno da će se 500X uskoro nuditi i u verziji koju će pokretati samo struja.

Izvor: Klix.ba

Related posts