Ferrarijev bolid za novu sezonu: Neki dijelovi motora izrađeni u 3D printu

Ferrari je šesta momčad koja je predstavila novi bolid za 2017. pod nazivom SF70H nakon online predstavljanja u Fioranu.

Momčad se odlučila za online predstavljanje u Fioranu, gdje će novi bolid kasnije odraditi dan za snimanje tokom kojeg smiju preći najviše 100 kilometara. Na prezentaciji su bili prisutni tehnički direktor Mattia Binotto, šef momčadi Maurizio Arrivabene i vozači Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen.

Ferrari se nakon eksperimenta s bijelim površinama u 2016. ove godine vratio većinom crvenoj boji. Bolid privlači pažnju radikalnim oblikom otvora za hladnjake i tankim i visokim krilom ispred zadnjeg krila kakvo je jučer isprobao i Mercedes.

Nos je sličan prošlogodišnjem, a donji rub otvora za hladnjake nastavlja se i čini usmjerivač zraka karakterističan u ovome području.

Pokrov motora dijeli dosad uobičajena peraja bijele boje koju dosad nije pokazao samo Mercedes, a sudeći prema otvoru na gornjem dijelu monokoka novi SF70H imat će S-duct sistem.

Momčad se nada povratku pobjedničkim navikama nakon neuspješne 2016. u kojoj nisu pobijedili nijednom, a pripremili su novi motor koji koristi inovativan dizajn klipova dizajniranih i izrađenih pomoću tehnologije 3D printanja.

Tokom prošle sezone Ferrari je promijenio tehničku strukturu koja je sada više horizontalna nakon što je momčad napustio tehnički direktor James Allison, a Binotto je postao šef tehničkog odjela nakon što je dotad bio odgovoran za motor.

Ferrari je prošlu sezonu završio na trećem mjestu nakon što ih je Red Bull uoči početka ljetne pauze u Hockenheimu prestigao i do kraja sezone zadržao drugo mjesto. Noiva sezona počinje 26. marta trkom u Melbourneu.

Related posts