Fenomen iz Bihaća

Nermin Halilagić (39) iz Bihaća iznenada je otkrio da se metalni i plastični objekti lijepe za njega.
Desilo se to neočekivano, prije samo pet dana, bez vidnog povoda.
-Žena, sin i ja smo sijedili za stolom, kada je kašika iznenada zaslijepila mi se za prsa, tako je to krenulo. Jedino što je posebno u vezi tog dana jeste da sam sam prethodnu noć sanjao svoju porodicu, nas, i to sve onako kako će se dešavati tog dana, kao dežavu- ispričao nam je Nermin.
On je mesar i radi u Robotu, posljednju sedmicu kada mu se to desilo bio je na odmoru. Vrlo brzo su ga obišle kolege sa posla u nevjerici, redali su kašike, metalno suđe i plastiku po njemu i sve je stajalo protivno gravitaciji.
-Istuširao sam se i ponovio, opet isto. Kolege su probali da redaju kašike po sebi međutim samo su se smijali bezuspješno pokušavajući. Žena se uplašila, moji roditelji ovo još nisu ni vidjeli a ni sam ne znam šta ću sad sa ovim i hoće li to i na koji način promijeniti moj život- ispričao nam je Nermin.
On živi u Bihaću kao podstanar, mesarskom poslu podučio ga je rahmetli stric dok je imao samo 14 godina. Neizostavno svaki put kolje stoku bismilom, a iako je najniži rastom među kolegama mesarima je poznat po tome što je najsnažniji. Pokazao nam je snimke na svom mobitelu gdje je bio jedini u stanju nositi cijele goveđe polutke.
-Sad kad razmislim, jednu bih stvar izdvojio kao neobičnu u svom životu, a to je da sam imao mnogo teških padova. Kao mladić imao sam saobraćajku, na velikom kawasaki motoru, bez kacige samo u šorcu, doživio sam direktni sudar sa automobilom gdje je od siline motor ispao iz haube. Meni su se obje noge bile okrenule naopako. Ljudi koji su me unosili u automobl na putu za bolnicu, ne obraćajući pažnju su me podigli za noge i tako ih nehotice ispravili, te sam u bolnici nakon svega prošao gotovo bez ogrebotine. Zatim i kao dijete sam na sankama podletio pod kamion na Izačiću. Uvijek bi me nešto spasilo, što naš narod kaže “sadaka me sačuvala”- ispričao nam je ovaj mesar.
S obzirom na novootkrivene mogućnosti Nermin je voljan da ih istražuje. Kolega Zlaja sa posla koji ga je posjetio ima problema sa kukom, u šali su probali “da ga liječi rukama” i odmah je osjetio poboljšanje. Nerminova supruga je prije mjesec dana na očevom pčelinjaku imala nezgodu, povrjedila je ruku te joj je na zapešću bila bolna kvrga veličine lješnjaka.
-Sjedjeli smo za stolom i ja sam stavio svoju ruku preko njene a ona je odmah vrisnula, kazavši da je osjetila kao da sam joj lomio prst, a nisam, ali je kvrge odmah, istog momenta, nestalo- priča nam Halilagić.
Na kraju, voljan da i dalje eksperimentiše, kazao nam je da bi volio da mu se neko bolestan javi, ko je sve drugo probao pa nema šta izgubiti. naravno, bez velikih očekivanja jer ništa ni ne može obećati, ali Nermin Halilagić kaže da bi bio sretan ako bi otkrio da sada može pomagati ljudima.
No njegova obitelj se nada da će to sve proći i pomalo su uplašeni zbog toga. Tražili su i mišljenje doktora, porodični prijatelj Hajrudin Havić im je kazao da nema razloga za strah i zabrinutost samo što ni u snu ne smije koristiti magnetnu rezonancu i druge slične medicinske procedure.
No, to mi nikad nije ni bilo potrebno, kazao nam je Halilagić naglasivši da nikad u životu nije bio bolestan i da se konstantno osjeća da je zdrav ko dren.

mojusk

Related posts