Elvana Gjata je jedna od najljepših Albanki

Albanska pjevačica i tekstopisac Elvana Gjata važi za jednu od najljepših žena u toj zemlji te uživa veliku popularnost u svijetu muzike. Rođena je 3. februara 1987. godine u Tirani, a pjevanjem se počela baviti još kao djevojčica.

Od djetinjstva je Elvana učestvovala na mnogim muzičkim takmičenjima, a 2001. godine je završila kao treća na Festivalu mladih glasova s pjesmom “Le te këndojmë se bashku” (Idemo pjevati zajedno). Njena profesionalna karijera započela je na sličnom takmičenju. Nakon talent showa počela je snimati pop i dance pjesme te je tako sada jedna od najutjecajnijih pjevačica na albanskom govornom području.

Elvanin idol je oduvijek bila Beyonce Knowles, a za nju kaže da je vjerovatno imala najveći utjecaj na njene pjesme koje se temelje na RnB i pop muzici. Pored muzike, njena velika ljubav je i ples. Bila je pobjednica albanskog takmičenja Ples sa zvijezdama.

Gjata često bodri albansku nogometnu reperezentaciju, a mnoge od njenih posljednjih pjesama su na neki način podrška albanskom državnom timu.

Prelijepa i talentovana brineta spada u sami vrh ljestvice ljepotica s Balkana.

Related posts