Džaferović pozvao Đukanovića da učini dodatne napore u zaštiti Bošnjaka

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je telefonom razgovarao s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem nakon završenih izbora i najnovijih događanja koji se odnose na napade i zastrašivanje bošnjačkog stanovništva u Crnoj Gori.

Predsjedavajući Džaferović pozvao je predsjednika Đukanovića da institucije Crne Gore poduzme dodatne napore na zaštiti Bošnjaka, te da se spriječe novi napadi, prijetnje i provokacije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjednik Đukanović je s razumijevanjem prihvatio apel predsjedavajućeg Džaferovića i iznio uvjeravanje da će institucije Crne Gore učiniti sve napore kako bi se zaštitilo bošnjačko stanovništvo i svi crnogorski građani, te kod njih umjesto straha razvio osjećaj sigurnosti.

Tokom razgovora predsjednik Đukanović je ponovio opredjeljenje na odbrani temeljnih vrijednosti i postignuća Crne Gore, prije svega njenu stabilnost, multietničnost, evropski put i članstvo u NATO-u.

Predsjedavajući Džaferović je rekao da trasirani put Crne Gore pod vodstvom predsjednika Đukanovića nema alternativu, te da se budućnost zemalja u našem okruženju nalazi u euroatlantskim integracijama i skladnim međuetničkim odnosima unutar svih država regiona.

Izvor: Vijesti.ba / FENA

Related posts