Drama u hrvatskom Saboru, Pernara iznijeli zbog dobacivanja

Željko Reiner prekinuo je sjednicu Sabora nakon što se prvo prepirao s Gordanom Marasom, a potom i s Ivanom Pernarom kojeg je odlučio izbaciti iz Sabora, a zastupnik Živog zida sve prenosi live na svom Facebooku.

Pernar je odlučio upozoriti Reinera da upada u riječ zastupnicima i time nepotrebno odugovlači raspravu.

– Rasprava postaje negledljiva – kazao je Pernar.

– Kad ćete na sljedećim izborima vi dobiti toliko glasova i voditi ove sjednice, onda ćete je voditi na svoj način, ja sam u to uvjeren. Dotad ću je ja voditi na svoj način – odbrusio mu je Reiner.

Pernar je kazao da neće napustiti sabornicu i da ga iz nje mogu iznjeti. Rekao je da provode Plenkovićevu volju i HDZ opstruira sjednicu čim se spominje kriminalna prošlost te stranke.
Podršku Pernaru dao je kolega Ivan Sinčić koji je, kazao je, spreman na to da i njega iznesu, a na njegovoj strani je i Krešimir Beljak.

Pernar nije želio otići jer je sjednica prekinuta, a prema poslovniku u vrijeme stanke ga nemaju pravo udaljiti iz dvorane.

Reiner je Pernara dva puta opomenuo zbog ometanja sjednice jer je glasno dobacivao iz klupe. Reiner mu je na to kazao da napusti sjednicu, ali Pernar je sjeo na mjesto i počeo tipkati po mobitelu.

Zatim su došli djelatnici saborske straže, no ni oni nisu uspjeli Pernara nagovoriti da izađe, pa je Reiner prekinuo sjednicu dok se ‘situacija s Pernarom ne riješi’.

– Čak i Petrov koji je netolerantan nije ovakav – kazao je Pernar. Beljak kaže da ga podupire jer ne nedopustivo ovakvo ometanje demokracije.

Pripadnici straže prvo su iznijeli Sinčića, a zatim Ivana Pernara dok je on vikao “Ovo je demokracija! Ovo je HDZ!”. – piše fokus.

Related posts