Donna Ares: Nastavljam život bez muke i kao invalid bez pet organa

Nakon što je sa Džavidom Ljubovcijem život nastavila u Danskoj, Donna Ares se gotovo u potpunosti povukla iz javnosti. Vrlo rijetko se pojavljuje u medijima, a u posljednje vrijeme rijetko i na društvenim mrežama.

Za razliku od prije kada je svako malo objavljivala statuse vezane za bolest s kojom se bori, fotografije… toga u posljednje vrijeme nema. I nije se oglašavala donedavno nakon što je procurila priču kako je izgubila bitku sa opakom bolešću!

Nažalost, to nije prvi put da su je proglasili mrtvom. Iako njeni najbliži, prijatelji i kolege naviknuti da su i ranije, nažalost, nešto slično mogli pročitati, bili su u šoku kada je osvanula “nova vijest”. Telefoni su i njoj i Džavidu neprestano zvonili, stizale su poruke.

Među komentarima na društvenim mrežama bilo je i onih koji su je osuđivali jer “iskorištava za promociju”, kako ona i na koji način, s pasošem koje države, može toliko boraviti u Danskoj.

– I onda se vi čudite što se ne javljam na ovim mrežama?! Pa taj članak govori o tome kako moram da nastavim život bez muzike i muzičke karijere jer sam se nekako izborila za isti iako ga moram nastaviti živjeti kao invalid – bez pet organa (e to je tek tabu i ovdje, a pogotovo na Balkanu). Zovu me od jutros da me pitaju čitam li komentare… Ne čitam, ali sada sam bacila pogled. Pa zar u svemu tome vi nalazite za bitno jedino da li ja dolazim iz Hrvatske ili iz Bosne. Predlažem svim sveučilištima i univerzitetima da uvedu ovaj naš mentalitet kao stručni predmet na izučavanje, ali najozbiljnije. Ili smo mi neki pokus, eksperiment? Idemo li dalje, napredujemo li, pobjeđujemo li bolesti… Pa ljudi??? Uvijek sam bila ponosna na činjenicu da ujedinjujem Balkan što pjesmama, što drugim lijepim ili manje lijepim momentima, ali sa ovim nikako ne mogu da se složim! Da li vi ljudi vidite išta dalje od zastave i nacionalnog ponosa. Volim što sam živa. Ne želim da iko osjeti patnje raka, a umjesto da raspravljate o mom pasošu ili putovnici bolje pogledajte kako to Danska radi kada je rak u pitanju! Ovdje imaju sve uslove, pa ipak imaju previsoku svijest o raku, o pomaganju drugom i potpuno su ujedinjeni u tome nebitno odakle ko dolazi. To je ono što sam pokušala da radimo zajedno ali nije išlo, a nije i neće jer kod nas se nikad ne gleda na srž problema, nego na sve ono što je manje ili čak nikako vazno. Hvala svima koji mi pružaju podršku – objavila je Ares na svom profilu.

Related posts