Dodik u petak saziva stranke iz RS: Najavili odgovor!

Zastupnici u PD PSBIH iz RS napustili su danas sjednicu nakon što su probosanske stranke potpisale zajedničku izjavu …

U petak, u Banjaluci, najavljen je sastanak političkih partija iz Republike Srpske zbog izjave o državnoj imovini koju su potpisali članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i Željko Komšić te predsjednici SDA, SDP-a, NiP-a, NS-a, NES-a i SBiH-a Bakir Izetbegović, Nermin Nikšić, Elmedin Konaković, Edin Forto, Nermin Ogrešević i Semir Efendić.

 Ovo je za BHRT potvrdio ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić gostujući u emisiji BHT1 Uživo.

On je kazao kako će se u petak znati pravi i konkretan odgovor iz Republike Srpske.

“Pročitao sam deklaraciju u kojoj kažu da su morsko dno, more, jezera, rijeke, potoci, šume vlasništvo BiH. U toj dekoraciji posebno insistiraju na tome država Bosn i hercegovina. Nema države BiH u Dejtonu, ima samo Bosna i Hercegovina. Nema imovine Bosne i Hercegovine, ima imovina entiteta. Mi smo sada podigli tu ljestvicu sa bošnjačke strane , dobićete vrlo brzo odgovor iz Banjluke iz Republike Srpske, adekvatan. Doće vrlo brzo do blokada, zaoštravanja odnosa i čega već. Ne znam zašto je to danas bilo potrebno”.

Podsjetimo, zastupnici iz Republike Srpske napustili su sjednicu državne parlamentarne skupštine nakon što su probosanske stranke potpisale zajedničku izjavu: Državna imovina ne smije biti predmet bilo kakve političke trgovine. Sjednica je prekinuta.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts