Dodik: Sankcije Vulinu znak da radi u interesu svog naroda

Predsjednik RS Milorad Dodik osudio je uvođenje američkih sankcija direktoru Bezbjednosno-informativne agencije Srbije Aleksandru Vulinu, ističući da su one znak da je radio i radi u korist svoje države i srpskog naroda.

Na pitanje Srne da prokomentariše sankcije koje je američko Ministarstvo finansija uvelo Vulinu, Dodik je rekao da je to nagrada za njegov patriotizam i istrajanost u očuvanju prijateljskih odnosa sa Rusijom i ruskim narodom.

– Svako ko je neutralan na današnjoj globalnoj političkoj sceni i nije stao na stranu američkih interesa, za SAD je neprijatelj. Aleksandar Vulin je za SAD “kriv” jer je ostao prinicipijelan i izričito protiv uvođenja sankciji Rusiji zbog rusko-ukrajinskog sukoba – istakao je Dodik, dodavši da je to ta tzv. američka demokratija o kojoj slušamo od Majkla Marfija i sličnih njemu.

On je naglasio da je i sam pod američkim sankcijama, jer je Republika Srpska bila protiv uvođenja sankcija Rusiji i zastupala neutralan stav i da se zbog toga osjeća veoma dobro.

Predsjednik Srpske je naveo da su u američkim “obrazloženjima” o uvođenju sankcija uvijek navedeni razlozi koji nemaju veze sa zdravom pameću da bi se prikrila stvarna istina sankcionisanja Srba, a to su ucjene, pritisci i zaštita vlastitih interesa silom i prijetnjom.

Dodik je istakao da oštro osuđuje politiku sankcija i pritisaka i daje punu podršku Aleksandru Vulinu i njegovom daljem radu.

– Mi, Srbi jesmo mali narod, ali izuzetno ponosan i nikada nećemo biti predmet ucjena i tuđih interesa. Kao političkim predstavnicima Srba na prvom mjestu su nam upravo interesi i budućnost našeg naroda, kao i Republike Srpske i Srbije. Brate, dobro došao u klub sankcionisanih, sada će ti biti lakše – poručio je Dodik.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts