Dodik domaćin sastanka državne koalicije, ali prvo mora na sud: Hoće li biti bolje nego u Mostaru?

Sastanak je zakazan za sutra u 15 sati

Novi sastanak predstavnika stranka Trojke, SNSD-a i HDZ-a koji čine političku koaliciju na državnom nivou, biće održan sutra u Istočnom Sarajevu.

– Sastanak će biti održan u sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu sa početkom u 15:00 sati, navodi se u saopćenju SNSD-a uoči sutrašnjeg sastanka.

Interesantno je da bi predsjednik Republike Srpske na sutrašnji sastanak trebao doći nakon što se pred Sudom BiH izjasni o krivici po pitanju optužnice koja je podignuta protiv njega i v. d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića.

Riječ je, podsjećamo, o optužnici Tužilaštva BiH na osnovu koje se Dodik i Lukić terete za neprovođenje odluka OHR-a na području manjeg bh. entiteta.

Kada je riječ o sastancima državne koalicije, posljednji je održan u Mostaru prije nekoliko sedmica. Na tom sastanku nije se desilo ništa konkretno.

Tada su politički predstavnici razgovarali o uobičajenim pitanjima oko kojih se dogovaraju kao što su reformski zakoni, Izborni zakon BiH, promjena CIK-a i drugo.

Izvor: Oslobođenje.ba

Related posts