Dodik brani druga sa crne liste: Na kraju krajeva, Špirić je već bio u Americi, ne mora više ni da ide

“Pompeo možda zna ko je Dodik, ali vjerovatno ne i Špirić. Ovo je jedinstven slučaj u svijetu da se opozicioni poslanik tako tretira, obično se to odnosi na ljude iz vlasti”, rekao je on.

Dodik smatra da je “Špirićeva krivica to što nije podržao antisrpski rad Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, jer je podnio ostavku u komisiji koja je trebalo da legalizuje prisluškivanje mene, Aleksandra Vučića, Željke Cvijanović i rukovodilaca iz RS i Srbije. I naravno da su mu oni napakovali tu vrstu priče”, ustvrdio je Dodik.

Kaže da je ova cijela situacija ponižavajuća za SAD, a ne za Špirića, koga je pozvao da ne prihvati takvo ponašanje.

“Na kraju krajeva, već je bio u Americi, ne mora više ni da ide”, dodao je.

Dodik je ponovio stav da su sankcije Špiriću “politički obračun” američke ambasadorice u BiH Morin Kormak, čiji rad je oštro kritikovao.

SAD su uvele sankcije poslaniku SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikoli Špiriću zbog, kako je navedeno iz Stejt Departmenta, umješanosti u veliku korupciju.

U saopštenju objavljenom na internet stranici Stejt Departmenta navodi se da je Špirić tokom vršenja dužnosti poslanika bio “umiješan u javnu korupciju, uključujući prihvatanje neprikladnih beneficija u zamjenu za obavljanje javnih funkcija i miješanje u javne procedure”.

Related posts