Do kraja oktobra izmijenit će se skoro sva godišnja doba

U drugoj polovini dana u Bosni će većinom biti umjerena naoblaka, a u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, većinom južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, a na jugu zemlje do 22 stepena.

U Bosni prijepodne je bilo umjereno oblačno, a u Hercegovni sunčano. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne ima dugotrajne magle.

U utorak u Hercegovini se očekuje pretežno sunčano, a u Bosni, prije podne, sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje poslije podne. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne moguća je magla. Jutarnje temperature od četiri do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 15 do 20, na jugu do 23 stepena Celzijusa.

U srijedu u Hercegovini vrijeme će biti pretežno vedro, a u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne očekuje se magla uz jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 11 do 15, a dnevne od 18 do 24 stepena Celzijusa.

U Hercegovini, u četvrtak, moguće je pretežno vedro vrijeme, a u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne pojavit će se magla. Jutarnje temperature iznosit će od četiri do 10, na jugu od 11 do 15, a dnevne od 18 do 24 stepena Celzijusa.

 

Što se tiče vremenskih prilika do kraja oktobra u BiH će preovladavati promjenjivo vrijeme sa sunčanim i kišnim dionicama.

Najviše temperature do kraja ovog mjeseca očekuju se ove sedmice kada će u prosjeku biti oko 19 stepeni Celzijusa, dok je najhladniji dani će biti nedjelja i ponedjeljak, tačnije 22. i 23. oktobar, kada će se dnevne temperature kretati oko 13 stepeni.

Do kraja mjeseca ne očekuju se snježne padavine u nižim predjelima, dok je moguće da snijeg padne na planinama.

Related posts