Djevojka iz Zagreba tvrdi da su je silovali Bosanac, Sirijac i Makedonac

Trojica tražitelja azila, jedan državljanin BiH, jedan državljanin Sirije te jedan državljanin Makedonije, osumnjičeni su da su u četvrtak u objektu na području Zagreba gdje su bili privremeno smješteni nadrogirali i zatim seksualno iskoristili 22-godišnjakinju iz Zagreba, piše Jutarnji list.

Kako neslužbeno saznajemo, policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu podnijelo kaznenu prijavu protiv A. H. (40) iz BiH, zatim B. A. (30) iz Sirije te I. S. (44) iz Makedonije zbog težega oblika spolnoga odnosa bez pristanka, a sudac istrage velikogoričkoga Županijskog suda im je svoj trojici odredio istražni zatvor u Remetincu.

Ostala pri svijesti

Prijavu protiv njih 22-godišnjakinja je podnijela odmah u četvrtak tvrdeći da su je u njihovoj sobi u objektu u kojemu su smješteni trojica muškaraca najprije napila i nadrogirala, a zatim i seksualno iskoristila. Djevojka je rekla kako je čitavo vrijeme bila pri svijesti, no da zbog utjecaja opojnih sredstava nije mogla uopće ustati. Također je rekla kako je s njima pila alkohol, a da su joj zatim davali tablete navevši tačno ime lijeka koji se inače upotrebljava u liječenju epilepsije.

Odmah po prijavi djevojci je izvađena i krv, a toksikološki nalazi se čekaju. Sva trojica uhapšenih poriču djelo, no državljanin BiH i Sirije tvrde da seks nije bio prisilan, već dobrovoljan, dok Makedonac poriče da je uopće s djevojkom imao spolni odnos. Također tvrde da ih je djevojka odlučila prijaviti kada su joj odbili dati novac.

I navodna žrtva i osumnjičenici policajcima su rekli kako su se slučajno upoznali dva dana ranije, u utorak, dok su A. H. i B. A. čekali autobus na jednom stajalištu, a u trenutku upoznavanja s djevojkom Makedonac nije bio s njima. Razmijenili su brojeve te su se nastavili družiti i sljedećega dana, da bi A. H. u četvrtak djevojku pozvao u objekt gdje su bili smješteni i gdje je dijelio sobu s B. A.-om i I. S.-om. Međutim, od njenog dolaska u njihovu sobu njihove se priče u bitnome razlikuju.

“Tražila je novac”

Dok osumnjičenici tvrde da je ona za svoje seksualne usluge tražila novac, ona je pak ispričala kako je s njima počela piti alkohol te su joj ubrzo dali i tablete, antiepileptike. Prema riječima djevojke, nakon što je pala u stanje potpune obamrlosti, ali potpuno svjesna, najprije je s njom spolni odnos obavio A. H., da bi zatim, kada se on otišao istuširati, to učinila i dvojica njegovih cimera. – piše jutarnji list.

Related posts