Deset najiščekivanijih filmova u ovoj godini

Filmska industrija nam sprema iznenađenja u toku 2017. godine, a ovo je spisak 10 najiščekivanijih ostvarenja prema procjeni svjetskih filmskih kritičara.

Ratovi zvijezda: Epizoda VIII (15. decembar)

Ovaj film je već na vodećem mjestu po popularnosti u kinima, i približava se brojki od 575 miliona zarađenih dolara od prodaje karata. Tako i ove godine film iz franšize “Ratova zvijezda” odnosi prvo mjesto. Pošto će premijerno biti prikazan za skoro godinu, još ne postoji zvanični trejler za ovaj film.

Čuvari galaksije II (5. maj)

Akciona komedija smještena u svemiru odnijela je simpatije publike, a izgleda da će i nastavak biti podjednako uspješan. Ko može da ne voli film gdje imate drvo koje priča, zelenu ženu, glavnog lika koji jedva da je bolji od negativaca, i ciničnog rakuna – koji također priča.

Ljepotica i zvijer (17. mart)

Adaptacija bajke “Ljepotica i zvijer” dolazi iz Disneyevog studija. Ljudima je posebno privlačno što ulogu Bele tumači Emma Watson, koju mnogi smatraju savršenim izborom. Ona je također prva na listi “najočekivanijih” glumica u 2017.

Čudesna žena (2. juni)

Još jedan film o superherojima, ali u ovom slučaju riječ je o ženi. Ovaj film sa nestrpljenjem čekaju i oni koji su ljubitelji ovog stripa, ali i oni koji jedva čekaju da vide Gal Gadot u glavnoj ulozi.

Spiderman: Dolazak kući (7. juli)


Nova priča o Spidermanu, ali sada detaljnije o tome kako se njegov put ispreplitao sa putevima ostalih Marvelovih junaka. Prati mladog Pitera Parkera, koji tek pokušava da ovlada svojim vještinama kao Spiderman…

Liga pravednika (17. novembar)

Film koji je pandan Marvelovih “Osvetnika”, ali iz studija DC Comics, još jedan je film o superherojima koji brojni obožavaoci jedva čekaju da vide. Pošto je premijera tek u novembru, ne zna se puno, osim da okuplja poznate glumce i još poznatije superheroje. Na ComicCon-u je objavljen kratak “predtrejler”, koji prikazuje nekoliko scena.

Paklene ulice – The Fate of the Furios (14. april)


Novi film iz redova “Paklene ulice”, franšiza koja je do sada imala brojne nastavke. U posljednjem filmu glume Dwayne Douglas Johnson, Jason Statham i Charlize Theron. Tako dobra glumačka ekipa teško da nije izazvala interesovanje čak i kod onih koji nisu pretjerani ljubitelji franšize.

Pedeset nijansi mračnije (10. februar)

Nastavak “Pedeset nijansi sive” pravljen po popularnoj knjizi. U nastavku se pojavljuju oskarovka Marcia Gay Harden, Luk Grajms, Rita Ora, Victor Rasuk, Eloiz Mamford i Max Martini, kojima se po prvi put pridružuju oskarovka Kim Bejsinger, Hugh Dancy, Bela Hitkot i Erik Johnson.

Logan (3. mart)


Film koji čekaju sa nestrpljenjem svi ljubitelji X-men franšize. Logan i profesor Čarls Gzavijer moraju da se pomire s nestankom X-Mena, korporacijskim vođom Natanijelom Eseksom koji vodi svijet u propast, Loganovim gubitkom moći samoregeneracije, i Gzavierovim Alchajmerovom bolešću.

Grozni ja 3 (30. juni)


Ako ste gledali ranije filmove, znate već šta vas čeka – akcija, humor, i odlična animacija.

Related posts