Delegacija Općine Bužim u posjeti Džaferoviću: Razgovarano o razvojnim projektima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je u posjetu delegaciju Općine Bužim koju su činili načelnik Mersudin Nanić, predsjedavajući Općinskog vijeća Suvad Šahinović, zamjenik predsjedavajućeg OV Nermin Porić i vijećnik u OV Abid Mulalić.

Predstavnici Općine Bužim informisali su Džaferovića o realizovanim razvojnim projektima u ovoj općini i zahvalili mu se na podršci koju je dao Bužimu u vezi s navedenim projektima.

Džaferović je kazao da općina Bužim i njeni građani uvijek mogu računati na podršku institucija države Bosne i Hercegovine, naročito kada su u pitanju ekonomski i razvojni projekti.

Članovi delegacije obavijestili su člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da je Općinsko vijeće Bužim donijelo odluku kojom ga je proglasilo počasnim građaninom Bužima i pozvali da prisustvuje svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom 20. februara – Dana općine, kada će mu na prigodnoj ceremoniji biti uručeno priznanje.

Džaferović je zahvalio na ovoj odluci i pozivu, kazavši da mu predstavlja čast i zadovoljstvo biti počasnim građaninom herojskog Bužima.

Sastanku je prisustvovao i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić.

Izvor: Faktor.ba

Related posts