Delegacija Evropske unije u BiH razgovarala sa gradonačelnikom Fazlićem

Sinno Khaldoun, zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u BiH i Alexandra Wagner, šefica Kancelarije Delegacije EU u Banja Luci posjetili su danas gradsku upravu Bihaća i u razgovoru sa bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem upoznali se sa aktuelnim ekonomskim i političkim pitanjima u gradu Bihaću, sa posebnim akcentom na razvoj poljoprivrede i turizma i Upitnika kojeg naša zemlja ispunjava na putu ka statusu kandidata za EU.

Istaknuvši da je svaka posjeta predstavnika međunarodne zajednice gradu Bihaću itekako dobrodošla jer stvara pozitivnu sliku o Bihaću, gradonačelnik Fazlić istakao je da podrška EU našoj zemlji, a samim time i gradu Bihaću od velikog je značaja ka ekonomskom jačanju države.

“ Teme koje su na današnjem sastanku dominirale odnose se upravo na ekonomsko jačanje države, a samim time i lokalnih zajednica. Razgovarali smo o našem viđenju razvoja poljoprivrede i turizma koji su za Bihać strateške grane i koje kao takve imaju razvojni potencijal. Međutim, da bi iskoristili taj potencijal mi moramo preej svega usvojiti Strategiju razvoja poljoprivrede na državnom nivou, rješiti pitanje državne imovine, načina plaćanja poticaja, kao i rješiti problem infrastrukture kada je u pitanju turizam “-istakao je gradonačelnik Fazlić.

On je naglasio da se i kroz današnji Forum o poljoprivredi i ruralnom razvoju koji se održava u Bihaću šalju pozitivne poruke da se ova oblast mora zakonski urediti i ojačati. To je, ističe gradonačelnik Fazlić, za grad Bihać od izuzetne važnosti uzme li se u obzir potencijal kojeg poljoprivredna proizvodnja i turizam ima na ovom području.

Related posts