Davor Dragičević: Tužit ću Lukača za duševnu bol jer je rekao da je David opljačkao kuću

Davor Dragičević predao je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka 100 novih prijava krivičnog djela ubistvo njegovog sina Davida Dragičevića (21) protiv nepoznatog počinioca, a koje su mu predali građani.

Svi prijavitelji su jednako ispunili obrazac, a Dragičević je najavio da je ovo tek početak i da će uslijediti deseci hiljada novih prijava.

Dragičević je 17. maja u svojstvu oštećenog ovom tužilaštvu predao prvu prijavu za krivično djelo teško ubistvo njegovog sina protiv nepoznatog počinioca, a za šta je predviđena zatvorska kazna do maksimalno 45 godina. Iz ovog tužilaštva su istog dana potvrdili da su zaprimili prijavu i da će postupati po njoj u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku RS-a.

Dragičević je kazao da se danas obratio i glavnom entitetskom tužiocu Mahmutu Švraki sa zahtjevom da se formira novi tužilački tim u ovom predmetu.

U grupi “Pravda za Davida” je saopćeno da se predlaže da se glavni okružni tužilac Želimir i njegov tužilački tim hitno udalje sa ovog slučaja, zbog, kako je navedeno, sumnje da su “Lepir i bar još jedan tužilac saučesnici u teškom ubistvu koje istražuju”.

– Nezapamćeno je da roditelj teško razoren ličnom tragedijom i pravni laik, odgovornom licu tužilaštva mora predlagati službene radnje koje je ovaj bio u pravnoj obavezi preduzeti prije najmanje 30 dana – saopćeno je.

Dragičević istim podneskom glavnom tužiocu ukazuje da je na saopćenje MUP-a kojim mu se prijeti “krivičnim prijavama sudovima” bio dužan Ustavnom sudu RS-a podnijeti zahtjev za zaštitu zakonitosti.

– To je sve zato što je montiran proces. Sve namjerno rade od 18. marta. David je zadnji put mučen 23.3. i izdahnuo je tog dana između 22 i 23 sata – rekao je Dragičević.

On je dao i rok nadležnim organima do 31. januara 2019. godine, na dan Davidovog rođenja, za rješenje ovog slučaja, te kazao kako će se u protivnom desiti njegova “sahrana”.

Najavio je i da će tužiti ministra Dragana Lukača zbog nanošenja duševne boli jer je ministar na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a kazao da je David “opljačkao kuću”.

Related posts