Daniel Craig ponovo u ulozi Jamesa Bonda u filmu Dannyja Boyla

Daniel Craig se vraća ulozi Jamesa Bonda, potvrdili su producenti špijunske franšize, u filmu koji će režirati Danny Boyle i koji će biti prikazan u kinima u 2019.

Producenti serijala o Bondu Michael G. Wilson i Barbara Broccoli iz EON produkcije objavili su da će produkcija 26. zvaničnog trilera o Jamesu Bondu započeti u decembru u londonskom Pinewood studiju.

Craig će reprizirati svoju ulogu agenta 007 a dobitnik Oscara Boyle (“Trainspotting,” ″Slumdog Millionaire”) režirat će film po scenariju svog čestog saradnika Johna Hodgea.

Potvrda Craigovog petog filma u ulozi Bonda uslijedila je nakon spekulacija da će 50-godišnji glumac predati svoju dozvolu za ubijanje. On je izjavio u 2015. “da bih radije slomio svoje šake” nego se vratio ulozi – ali je kasnije odstupio od takvih izjava koje je dao tek nakon što je završio sa snimanjem svog četvrtog filma iz serijala o Bondu, “Spectre.”

Boyle je svojevremeno bio režiser Craigu u ulozi Bonda, u segmentu ceremonije otvaranja Olimpijade u Londonu u 2012. s temom iz popularne franšize.

Po tradiciji, film o Jamesu Bondu bit će premijerno prikazan nešto ranije u Velikoj Britaniji, 25.oktobra 2019., a nakon toga u Sjedinjenim Državama 8. novembra iste godine, prenosi Associated Press.

Related posts