Crnadak: Brutalno rušenje volje NSRS, Dodik se slomio pod strahom od optužnice

Ako se ostvare najave iz SNSD, u utorak, 22. avgusta, Predstavnički dom PS BiH će, glasovima SNSD, još jednom osramotiti i obezvrijediti Narodnu skupštinu Republike Srpske, jer će grubo biti pogaženi zakoni, odluke i zaključci naše najvažnije institucije.

Rekao je ovo šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igor Crnadak, uoči održavanja sjednice PD PS BiH.

Crnadak kaže da su stavovi NSRS kristalno jasni: nema usvajanja novih zakona i odlučivanja u zajedničkim institucijama dok se ne usvoji zakon o Ustavnom sudu BiH, bez stranih sudija.

– Nevažno je da li se lider SNSD slomio pod strahom od optužnice ili je u pitanju neki drugi razlog, nedopustivo je da se ovako brutalno ruši volja NSRS – kaže Crnadak.

Ističe da će, pored toga, ovim najavama i usvajanjem novog Zakona o VSTS, SNSD u potpunosti iskazati priznavanje djelovanja i nadležnosti pravosudnog sistema na nivou BiH, posebno Tužilaštva i Suda BiH, kao i prihvatanje svih aktuelnih postupaka koje ove institucije vode.

– Kao što je ranije najavljeno, Klub poslanika PDP održaće pres konferenciju u ponedjeljak, 28. avgusta, tačno dva mjeseca nakon usvajanja Zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, na kojoj će se potvrditi ono što smo govorili od prvog dana, da SNSD nikad nije ni mislio da provodi ovaj zakon, jer Ustavni sud BiH i dalje normalno radi, strane sudije su i dalje prisutne, a SNSD je najavio da će uskoro izabrati nedostajuće sudije iz Republike Srpske. Nakon toga, Klub poslanika PDP će, simbolično, obilježavati svaki 28. u mjesecu, kao Dan SNSD-ovih prevara, obmana i izmišljenih kriza – poručio je Crnadak.


Izvor: Vijesti.ba

Related posts