Čović sazvao lidere na imanje čovjeka koji državi duguje 40 miliona KM

Ako u Bosni i Hercegovini dugujete višemilionske iznose državi i po svoj prilici nemate namjeru izmiriti svoj dug, nećete otići u zatvor, a vaša imovina neće biti oduzeta. Bit ćete istaknuti članovi društva, a lokalni zvaničnici će se još potruditi da unaprijede vaš društveni i ekonomski status. Na vašim će se imanjima organizirati sastanci na najvišem nivou, uz obavezan poziv medijima da iste što detaljnije poprate.

Jedan takav sastanak večeras organizira predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji će u Mostaru ugostiti najvažnije regionalne i domaće zvaničnike.

– Vjerujem da ste pozvani u ljetnikovac Radobolja, da nas pratite na toj večeri – kazao je Čović medijima uoči dolaska regionalnih lidera i otvaranja Mostarskog sajma privrede.

Ljetnikovac Radobolja, u kojem će Čović ugostiti Vučića, Vujanovića, Plenkovića, Borisova i druge, u vlasništvu je kompanije Editus City Group, čiji su osnivači, prema podacima Registra poslovnih subjekata, Vesna, Nino i Mario Slezak, odnosno supruga i sinovi mostarskog biznismena Dinke Dike Slezaka, koji, tvrde upućeni, povlači sve konce u toj kompaniji.

Izvod iz Registra poslovnih subjekata

Dinko Slezak je, podsjećanja radi, bio vlasnik kladionica Derby Bet Shop i Intersport. Ove kladionice, prema posljednjim podacima Porezne uprave FBiH, po osnovu neplaćenog poreza, doprinosa, taksi i drugih naknada državi duguju 40 miliona KM. Da budemo precizniji, Derby Bet Shop duguje 22.000.790,30 KM, a Intersport 18.843.056,99 KM.

Slezak je 2006. godine založio dio svoje imovine za puštanje na slobodu tada pritvorenog predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, a ovaj mu to, očigledno, nikada nije zaboravio. U međuvremenu je Slezak postao vodeći hercegovački građevinar pa je dobio niz atraktivnih lokacija u Mostaru za gradnju objekata. Odnedavno je postao vlasnik i uništene kompanije Žitopromet, odnosno atraktivnih lokacija u posjedu te kompanije.

faktor.ba

Related posts