Članovi Predsjedništva BiH na večeri s Vučićem u Beogradu

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić stigli su u Beograd gdje ih je dočekao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Trojka iz BiH otputovala je u Srbiju u odvojenim delegacijama. Kako javlja RTS, u toku je radna večera članova Predsjedništva BiH i srbijanskog predsjednika koja se održava u vili “Bokeljka” na Dedinju.

Čović, Izetbegović, Ivanić i Vučić sutra će razgovarati o ekonomskoj saradnji, infrastrukturnim projektim u oblasti saobraćaja, kao i na rijeci Drini, zajedničkom učešću na stranim tržištima i regionalnoj saradnji, a prije svega očekuje se smirivanje tenzija između dvije zemlje čiji odnosi su ključni za stabilnost regije. Nakon zvaničnih razgovora trebali bi položiti vijenac na Spomenik neznanom junaku.

Posjetu članova Predsjedništva BiH u Beogradu će pratiti veliki broj novinara, a u cijelom gradu će biti pojačane mjere sigurnosti.

Podsjećamo, članovi Predsjedništva BIH posljednji put su bili u zvaničnoj posjeti Beogradu nakon što je u Potočarima napadnut Vučić, tadašnji predsjednik Vlade Srbije.

Related posts