Čim je raskinuo s dugogodišnjom djevojkom, dobio milione na lotu

Djevojka Britanca Paula Longa bit će jako razočarana, jer je njen bivši dečko nedugo nakon raskida dobio vrtoglavih 9.3 miliona funti, odnosno više od 21 milion KM na lotu.

Par je bio zajedno pet godina, a raskinuli su prije mjesec dana.

Bivši radnik dagenhamske tvornice Forda kaže da su vezu okončali na prijateljski način.

“Ako ćemo biti iskreni, da raskinete s nekim, a onda taj neko dobio devet miliona funti na lotu, bili biste poprilično razočarani, zar ne?”, rekao je Long nakon osvajanja ogromnog dobitka.

Ipak, njegova bivša djevojka, 52-godišnja Julie West, neće biti potpuno izostavljena iz dobitka.

“Ko zna, možda je izvedem na ručak ili odvedem na ljetovanje”, kazao je Paul.

Na pitanje da li je sretna za svog bivšeg, Julie je kratko odgovorila kako “pretpostavlja da jest”.

Ipak, ovaj dobitak mogao bi biti dobra vijest za Paulovu pravu ljubav – njegov omiljeni fudbalski klub Leyton Orient, koji igra u petom rangu engleskog fudbala.

Na početku sezone, Paul je bio u toliko lošem finansijskom stanju da nije mogao priuštiti sezonsku kartu koja košta 300 funti.

Klub je na neki način zaslužan za njegov dobitak, jer kaže da je uplatio na loto samo zato jer se osjećao sretnim nakon pobjede Leytona nad Wokingom od 3:0.

Direktor kluba Danny Macklin čestitao je Paulu i ponudio mu VIP tretman kako bi ga ubijedili da investira, ali on nije toliko voljan jer ga je primarni klupski investitor Kent Teague upozorio da bi tako mogao izgubiti novac.

Sretni dobitnik kaže da je isprva mislio da je dobio “samo” 9.000 funti, a od dobitka će prvo sebi priuštiti automobil, i to ne luksuzni, nego Ford model od 23.000 funti.

Related posts