Chapecoense: Preživjeli podigli pehar u čast stradalih u avionskoj nesreći

Preživjeli u avionskoj nesreći koja se dogodila prije dva mjeseca u kojoj je poginulo 19 članova Fudbalskog kluba Chapecoense iz Brazila podigli su pehar pobjednika Copa Sudamericana u znak sjećanja na stradale klupske kolege, javlja Anadolu Agency (AA).

Trenutak za pamćenje dogodio se u subotu prije početka utakmice koju je obnovljena ekipa Chapecoensea prvi put odigrala nakon tragedije 28. novembra prošle godine.

Odbrambeni fudbaler Neto naklonio se pred 20.000 navijača rasprodatog stadiona brazilskog kluba. On je podigao pehar zajedno s druga dva igrača koja su preživjela nesreću, golmanom Jacksonom Follmannom i krilom Alanom Ruschelom.

Chapecoenseu je dodijeljen trofej nakon tragične avionske nesreće, što je znak podrške kolumbijskog kluba Atletico Nacionala s kojim je trebalo da igra u finalu Copa Sudamericane.

Članovima porodica žrtava su dodijeljene pobjedničke medalje, a još jednom preživjelom radio novinaru Rafaelu Henzelu pripala je čast da izvede početni udarac na današnjoj prijateljskoj utakmici s Palmeirasom.

Related posts