Četiri lica povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na Ostrošcu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 4 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 98,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije, i to kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju. Na regionalnom putu u Pjanićima došlo je do sudara 2 m/v, pri čemu je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. Četiri lica zadobila su lakše tjelesne povrede (LTP) u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Ostrošcu, a u kojoj su učestvovala 2 m/v.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 64 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan, nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Apelujemo na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 u Ključu i Jajcu, kao i magistralne puteve: M-17.4 Mostar-Čitluk, M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

krajina

Related posts