Cerić nakon osvajanja bronze u Kini: Sezona je bila naporna, ponosna sam na rezultate

Larisa u kontinuitetu osvaja odličja na takmičenjima na kojim učestvuje, a odličnu godinu je krunisala trećim mjestom, odnosno bronzom izborenom na Mastersu u Kini.

“Ponosna sam na rezultate koje sam postigla ove godine,, sezona je bila zaista naporna i bilo je jako puno takmičenja. Skoro na svakom takmičenju sam bila u finalnom bloku i zaista sam presretna što sam uspjela doći do svoje treće Masters medalje. Konkurencija je bila jaka, ali sam pokazala da sam u vrhu svjetskog judoa. Imala sam četiri jako teške borbe, u prvom kolu sam bila bolja od Francuskinje M'Bairo, u četvrtfinalu od Ukrajinke Tarasove, a zatim sam izgubila u polufinalu od Japanke Sone. Na kraju sam se za bronzanu medalju borila protiv Azerbejdžanke Kindžerske koju sam pobijedila. Zadovoljna sam kako sam odradila turnir iako sam već umorna, zadnjih pet sedmica sam imala takmičenja i stvarno nisam stigla da se odmorim”, izjavila je Cerić.

Ona smatra da svoje uspjehe duguje i ljudima koji su dugo uz nju i koji joj pružaju podršku.

“Za kraj ove jako uspješne sezone bih da se zahvalim svim ljudima koji su me podrzavali i bili uz mene, prije svega mojoj porodici, mojim trenerima Branislavu Crnogorcu i Arijani Jahi, mojim kondicionim trenerima Nerminu Softiću i Eldinu Omerovicu, klupskim kolegama, mojim sparing partnerima Sabinu Haračić i Edinu Malagiću. Naravno, neizostavna zahvala ide i Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo te ministru Mirvadu Kuriću”, završila je Cerić.

Related posts