“Čelični Bosanac” uspješno završio triatlon od 677,4 kilometara

Mladen Nedić, poznat kao Čelični Bosanac, prije četiri godine postao je prvi građanin Bosne i Hercegovine koji je uspio istrčati dvostruki ultra triatlon, a sada je otišao korak dalje u disciplini koja je zasigurno na granici ljudske izdržljivosti.

Ovaj Tuzlak postao je trostruki Ironman koji je prešao 677,4 kilometara. Nedić je učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Lensahnu u Njemačkoj gdje je završio trostruki triatlon, odnosno isplivao dionicu od 11.400 metara, vozio bicikl 540 kilometara i trčao trostruki maraton u dužini od 126 kilometara.

Nedić je sve završio za 50:36:33 sati te oborio i svoj lični rekord, s obzirom da je prema svom planu sve trebao završiti za 58 sati. Od 44 učesnika u muškoj konkurenciji, Nedić se plasirao na 23. mjesto, dok je prvak Robert Karas iz Poljske. Rezultate možete pogledati i ovdje.

S druge strane, ova priča ima i humanu notu s obzirom na to da je Nedić u saradnji s Fondacijom tuzlanske zajednice pokrenuo projekt obnove dječijeg igrališta u naselju Sjenjak u Tuzli.

Naime, svi pojedinci i institucije mogu otkupiti njegove kilometre koje je istrčao, preplivao i prešao na biciklu. Cijena jednog kilometra je 50 KM.

tuzlanski.ba

Related posts