Cazin: Učenice JU OŠ "Fadil Bilal" predstavile su svoje priče koje su pohvaljene na 11. međunarodnom natječaju za kratku priču

U Centru za kulturu u gradu Cazinu, učenice JU OŠ “Fadil Bilal” Šumatac, Ajla Kendić, Hana Šarić, Dilara Dukić, Nadija Hozanović, predstavile su svoje priče koje su pohvaljene na 11. međunarodnom natječaju za kratku priču, odlomci iz romana i misaoni tekstovi.


U ime domaćina Grada Cazina čestitke je uputio Jusuf Bajrektarević, savjetnik gradonačelnika. Podršku u projektu su pružili direktor O. Š. Hasan Brkić i profesor i mentor Asmir Čerkez, te roditelji i prijatelji.
Ajla Kendić je osvojila 2. mjesto na natječaju.
Velik je ovo uspjeh za sve spomenute učenice, jer je na natječaju sudjelovalo 80 tekstova. U zbirci su zastupljeni autori iz 7 država: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Švedska, Australija i Francuska. Veseli nas vidjeti da je natječaj potaknuo na kreativnost u pisanju i na nova prijateljstva. Pisci i Književnost ovaj projekt su podržali i promovišu kao podstrek za dalje.

Na poziv Jusufa Bajrektarevića, savjetnika gradonačelnika grada Cazina, u srijedu, 07.10.2020. godine, u sali Doma kulture u Cazinu, predstavile su se učenice VI razreda Osnovne škole ” FADIL BILAL ” ŠUMATAC: Hana Šarić i Ajla Kendić i učenice IV razreda: Nadija Hozanović i Dilara Dukić, uz prisustvo mentora, kolege Asmira Čerkeza, predstavile su svoje priče s kojima su učestvovale na 11. međunarodnom konkursu kratkih priča i misaonih tekstova koji je raspisala fejsbuk grupa: ” Pisci i knjizevnici ” od 10. januara do 31. marta 2020. godine, sa sjedištem u Zagrebu, i ostvarile odličan rezultat: 2. mjesto, 4, 5. i 6. mjesto.

Nadam se da ćete naći vremena da dođete na ovo predstavljanje i tako date vjetar u leđa ovoj grupi djevojčica, budućih književnica.

Izvor:  cazin.net

Related posts