Cazin: Mještani vlastitim donacijama obnovili Policijsku stanicu

Mještani cazinskog naselja Pećigrad vlastitim su donacijama obnovili zgradu Policijske stanice u svom mjestu, budući da je, usljed loših uvjeta u objektu, postojala mogućnost zatvaranja ovog odjeljenja, što oni nikako nisu željeli.

Zgrada policijskog odjeljenja u Pećigradu, inače pod ingerencijom Ministarstva unutrašnjih poslova USK, od ovog vikenda se nalazi u novom ruhu.

Zahvaljujući brojnim mještanima, privrednicima i donaciji Općine Cazin obnovljene su prostorije u kojima su smješteni policijski službenici. Radi se o najstarijem policijskom objektu na području općine Cazin, kojem je prijetilo zatvaranje zbog izrazito loših uvjeta u samoj zgradi i njenom propadanju.

“Mještani su željeli da svojim donacijama poprave ovaj objekat iz razloga što smo željeli da policija ostane u našoj mjesnoj zajednici. Često se dešavaju izgredi na ulici i kafićima, tako da smo na sve načine htjeli da zadržimo policijsku stanicu u našem mjestu”, kazao je Hasan Muhamedagić, predsjednik MZ Pećigrad, koji se zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj akciji.

Akcija za obnovu objekta Policijske stanice trajala je dva mjeseca, što je uključivalo prikupljanje novčanih i materijalno-tehničkih sredstava. Tako su 44 privredna subjekta i fizička lica dali svoje vrijedne donacije te je na taj način prikupljeno oko 5.500 KM novčanih sredstava, dok su ostatak činile donacije u materijalno-tehničkim sredstvima.

Donacijom Općine Cazin obnovljena je stolarija na objektu.

Na zadovoljstvo svih učesnika u projektu, akcija je uspješno završena, zgrada je dobila novi krov budući da je stari prokišnjavao, novu stolariju i unutrašnje uređenje, čime su stvoreni znatno bolji uslovi za rad svih policijskih službenika.

/klix.ba

Related posts