Bužimljanka Emina Alešević najinovativnija pedagogica u BiH

U povodu 20 godina od početka rada u BiH, uz podršku donatora i prijatelja, COI Step by Step pokrenuo je inicijativu za dodjelu godišnje nagrade za inovativne odgajatelje i odgajateljice, nastavnike i nastavnice i stručne saradnike i saradnice u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju.

Ova nagrada je jedna u nizu aktivnosti osmišljenih sa ciljem promovisanja važnosti nastavničke profesije, i njihove nemjerljive uloge u razvoju društva i svih drugih profesija.

Magistrica pedagogije Emina Alešević, zaposlena kao pedagogica u JU Osnovna škola “Bužim” u Bužimu, proglašena je najboljom stručnom saradnicom u Bosni Hercegovini u oblasti inovativnosti.

Ovo visoko priznanje je ujedno i velika obaveza za njen dalji uspješan rad.

Alešević svojom idejom pod nazivom “Inovativnost u svakom mjesecu, za bolju školsku godinu”, osvojila je prvu nagradu kategoriji stručnih saradnika i saradnica. U JU Osnovna škola “Bužim”, školi koja je po broju učenika i nastavnika jedna od najbrojnijih škola u BiH, došla je na ideju da se u svakom mjesecu pored redovnih planiranih aktivnosti, realizira po jedna aktivnost na način kako do tada u školi nije bila praksa, te da se po završetku aktivnosti, svi materijali slože u svojevrstan “godišnjak” pedagoga. U detaljnom objašnjenju svakog mjesečnog plana, dala je primjer inovativnih aktivnosti za svaki mjesec pojedinačno, koje je u školi realizirala uz pomoć učenika i učenica, nastavnika i nastavnica, te roditelja.

IN – godišnja nagrada za najinovativnije odgajatelje i odgajateljice, učitelje i učiteljice, nastavnike i nastavnice, te stručne saradnike i saradnice, želi prepoznati, nagraditi i promovisati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja.
Alešević je dobitnica i novčane nagrade u iznosu od 1.000 KM, naredni korak u saradnji COI Step by Step i Emine Alešević je snimanje priče o njenom radu, koja predstavlja i završni dio cijelog projekta, a Emina će biti članica komisije za izbor najinovativnijih za narednu godinu.

cazin.net

Related posts