Bužim: Održan izbor najboljih nogometaša USK-a za 2016. godinu

U prepunoj sali Kulturnog centra u Bužimu, upriličen je 4. Izbor najboljih nogometaša, nogometašica i nogometnih ekipa USK-a za 2016 godinu.

U kategoriji predpionira za najboljeg mladog nogometaša proglašen je Amar Smailović NK Podgrmeč iz S. Mosta, na drugom mjestu je Irfan Mesić OFŠ Krajina Cazin, dok je treće mjesto zauzeo Džafo Hadžić NK Ključ.Najbolja igračica u kategoriji predpionira je Nejla Husarević ŽNK Željezničar 2011 B. Krupa. U kategoriji pionira za najboljeg igrača proglašen je Nermin Alagić NK Podgrmeč a na drugoj poziciji je Suad Zulić NK Jedinstvo Bihać, dok je na trećem mjestu Benjamin Čataković OFŠ Krajina.

U ženskoj kategoriji za najbolju pionirku proglašena je Migena Gverić NK Željezničar 2011. Kategorija kadeta muška konkurencija, najbolji je Orhan Vardić NK Jedinstvo Bihać, drugo mjesto je Armin Šljivar NK Ključ a treća pozicija je pripala Adelu Hadžiću FK Krajina Cazin. U ženskoj konkurenciji za najbolju kadetkinju proglašena je Samira Harbaš ŽNK Željezničar 2011 B. Krupa. Za najboljeg juniora proglašen je Zinedin Šahinović NK Jedinstvo Bihać, na drugom mjestu je Amir Hušić FK Krajina Cazin, dok je na trećoj poziciji Suad Kadić NK Sloga B. Otoka. Najbolja juniorka je Sabina Muagić ŽNK Željezničar.

U kategoriji seniora u Futsalu najbolji je Elmin Prošić iz MNK Bubamara PVC Džaja i Auto Stil Cazin. Za najboljeg seniora proglašen je Emir Hasanović GNK Bratstvo B. Krupa, drugi je Sanel Bešić NK Omladinac Sanica a trećeplasirani je Seldin Majetić NK Gomila Stijena.Najbolja nogometašica je Merjema Bajrić ŽNK Sloga B. Otoka a na drugoj poziciji je Samira Goretić ŽNK Željezničar 2011 B. Krupa. Najbolji trener u 2016 godini je Ferid Kuželj NK Podgrmeč S. Most. Najbolja navijačka skupina je Sila Nebeska Bihać. Posebno priznanje za razvoj sporta dobili su slijedeći sportski radnici: Adnan Kujundžić, Seadin Badić, Mersad Mujagić, Ramo Mujakić, Dedo Bešić, Irfan Budimlić, Almir Šertović te Rasim Fajić.

Najbolja seniorska ekipa u kategoriji žena za 2016 godinu je ŽNK Sloga B. Otoka, u kategoriji Futsala MNK Bubamara PVC Džaja i Auto Stil Cazin, predpionirska ekipa NK Podgrmeč kao i u pionirskoj kategoriji. U kategoriji kadeta i juniora najbolja ekipa je NK Jedinstvo Bihać a u kategoriji seniora ekipa GNK Bratstvo B. Krupa.

Fair Play ekipa za 2016 godinu je NK Vitez iz Bužima. U ukupnom poredku najbolja ekipa u 2016 godini je GNK Bratstvo iz Bosanske Krupe a najbolji nogometaš u sveukupnom poredku je Selvedin Nuhić FK Krajina iz Cazina.

/usksport.ba

Related posts