BUŽIM: Obilježena godišnjica pogibije Hasana Musića Muse

U organizaciji Koordinacije boračkih udruženja i Općine danas je obilježena godišnjica smrti komandanta Hasana Musića – Muse. Delegacija sa rodbinom, prijateljima i saborcima je obišla mezar gdje su proučili Fatihu, a nakon toga posjetili njegovu porodicu.

Otac Husein i danas teško govori o svom sinu, ali kako kaže da nije bilo sinova poput njegovog pitanje je gdje bismo svi danas bili. Tješi ga, kaže, što je iza Hasana ostalo dvoje djece, ali je istovremeno ogorčen što se danas malo cijeni ono za šta je njegov sin dao život.

Edham Eminić, predsjednik koordinacije boračkih udruženja ove općine i saborac Muse naglasio je kako boračka populacija nikad ne smije i neće zaboraviti komandanta Musu. Od institucija će tražiti da pomognu pomognu porodicama, ali i boračkoj populaciji ističući kako ne postoji sistemsko rješenje kroz koje bi se sve ove kategorije tretirale.

Prisjećanju na lik i djelo Hasana Musića Muse prisustvovao je i Zikrija Duraković, načelnik Općine. Lokalne vlasti uvijek će biti na raspolaganju i pomoći nekadašnjim borcima i njihovim porodicama, rekao je načelnik Duraković.

Related posts