Načelnik Nanić izlobirao novih 1.182.600,00 KM za proljetne radove na Bužimskoj zaobilaznici

Nakon proglašenja magistralne ceste u općini Bužim značajne snage usmjerene su na projekat izgradnje naše obilaznice. U protekloj godini radilo se na pripremi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na kompletnoj dionici obilaznice na potezu Osnovna škola Bužim – Auto-Kontakt.

Prema zacrtanom cilju vođeni vizijom, znanjem i iskustvom uposlenika organa uprave i ovaj složen posao je završen u rekordnom roku te je vlasnicima zemljišta isplaćeno preko milion KM od strane JP Ceste Federacije BiH.

Naime, zahvaljujući lobiranju općinskog načelnika Mersudina Nanića i kadrova SDA na višim nivoima, dugo očekivana obilaznica na proljeće bi trebala otpočeti s radovima. Ova informacija potvrđena je i Cestama Federacije BiH koje su rebalansom budžeta planirale izdvajanja u iznosu od 1.182.600,00 KM za nastavak izgradnje obilaznice u Bužimu.

“Vjerujem da će ova vijest sigurno obradovati sve naše Bužimljane. Pored završetka dva infrastrukturna projekta u našoj čaršiji nastavit ćemo s ravnomjernim ulaganjem i u ostale mjesne zajednice. U narednom periodu puno je još posla pred nama, kao što je riješavanje vodosnabdijevanje svih građana sa pitkom vodom, te ulaganjem u turizam, javna preduzeća i javne ustanove, kulturu, sport, obrazovanje i nevladin sektor, privredu i poljoprivredu, boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, mlade i penzionere. Ovo su samo neki od pobrojanih projekata koje ćemo uz vašu podršku realizirati, jer samo sa jakom SDA, jak je i naš Bužim i naša BiH”, kazao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

Kako smo i ranije pisali ukoliko Bužimljani 15. novembra izaberu isti ovaj tim na čelu Općine Bužim možemo biti sigurni da će ovaj projekat biti uspješno završen na zadovoljstvo svih naših sugrađana.
Pišemo pozitivne priče, radimo i pričamo djelima!

U prilogu pogledajte video isječak kako će Bužimska obilaznica u konačnici izgledati. 3D animaciju uradila je firma Saraj inžinjering d.o.o Sarajevo, čiji vlasnik je počasni građanin općine Bužim Nedžad Branković. Podsjećanja radi, idejna rješenja i glavni projekat za trg i kružni tog uradila je pomenuta firma, na čemu im se ovom prilikom najiskrenije zahvaljujemo.

“Budimo dio pobjedničkog tima koji će 15. novembra slaviti pobjedu za načelnika i vijećnička mjesta u Općinskom vijeću”, poručio je u Mersudin Nanić sugrađanima u povodu lokalnih izbora koji će biti održani u nedjelju, 15. novembra.

Izvor: Buzimljani.ba

Related posts