Bužim: Izražena puna podrška načelniku Naniću i kandidatima za Općinsko vijeće

U okviru planskih predizbornih aktivnosti Izborni štab OO SDA Bužim tokom vikenda upriličio obilazak i posjetu svih 14 mjesnih ogranaka, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.


Tom prilikom članstvu i simpatizerima predstavljeni su svi predloženi kandidati za OV i kandidat za Općinskog načelnika, aktuelni načelnik Mersudin Nanić.


U sklopu radne posjete predstavljena je Izborna platforma kao i programski ciljevi za mandatni period 2020-2024. godinu.

Na svim skupovima aktuelni načelnik Mersudin Nanić je upoznao članstvo i simpatizere sa svim onim aktivnostima i projektima koje je započeo, one koji su u toku realizacije i one koji su završeni u protekle skoro dvije godine njegovog mandata.

Predsjednik Izbornog štaba Safet Kovačević, govorio je o važnosti pobjede kandidata za Općinskog načelnika za buduću perspektivu općine, kao i o najavljenim izvjesnim infrastrukturnim projektima koji se planiraju realizirati u novom mandatnom periodu.

Na skupovima po mjesnim ograncima imali su priliku obratiti se i kandidati za OV koji dolaze iz tih mjesnih ogranaka. Predsjednik OO SDA Bužim, ujedno i nosilac liste za OV Abid Mulalić, govorio je o aktivnostima Općinske organizacije nakon provedenih unutar stranačkih izbora, a poseban akcenat je dao na predizborne aktivnosti, na dobijanje značajne podrške kandidatu za Općinskog načelnika i kandidatima za OV.

“Poručujem svim oponentima da je SDA u Bužimu spremnija nego ikada do sad i neka ne sumnjaju u veliku pobjedu SDA. Pobjeda će doći zahvaljujući isključivo našem radu, a ne demagogiji, kojom se oni služe tokom čitave kampanje”, kazao je predsjednik OO SDA Bužim i nosioc liste za OV Abid Mulalić.

Predsjednik Općinske organizacije je nakon svih obraćanja dao priliku prisutnim članovima i simpatizerima da izraze sve potrebe u njihovim sredinama, a koje će biti buduća zadaća izabranih kandidata u narednom mandatnom periodu. Na svim skupovima članovi i simpatizeri su prepoznali da SDA u Bužimu nema političku alternativu i s toga daju bezrezervnu podršku svim kandidatima na predstojećim izborima. OO SDA Bužim i njeni budući izabrani zvaničnici su čvrsto opredijeljeni da nastave raditi na ubrzanom sveopćem razvoju općine za dobrobit svih njenih građana uz već sada prepoznatljiv slogan “Sa jakom SDA, jak je i naš Bužim i naša BiH”.

Related posts