Bužim izgradnjom trga i kružnog toka dobio novi izgled

Bužim je izgradnjom modernog trga i kružnog toka u centru grada dobio sasvim novi izgled.

Sinoć je, u prisustvu građana i kroz poštivanje epidemioloških mjera, održana neoficijena svečanost pri čemu je na kružnom toku Bužimske zaobilaznice podignuta zastava sa ljiljanima dok su na Trgu “Alija Izetbegović” podignute državna zastava, zastava Općine Bužim te zastava 505. viteške brigade.

Zastavu su podigli dobitnici najviših zlatnih priznanja “Zlatni ljiljan” na čelu sa predsjednikom Udruženja zlatnih ljiljana Bužim, Safetom Isakovićem Džidžom.

Ceremoniji podizanja zastava prisustvovali su građani uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera i uz pridržavanje socijalne distance.

Načelnik Mersudin Nanić koji je prethodne dvije godine snažno lobirao najzaslužniji je za izgradnju trga i kružnog toka na Bužimskoj zaobilaznici.

Nanić se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u izgradnji trga i kružnog toka te najavio nove projekte koji će krasiti ovu Općinu. U izjavi za naš portal kazao je kako građane svečeno otvorenje očekuje u narednom periodu kada će biti finalizirani i ostali radovi, poput popločavanja, ozelenjavanja trga i drugih detalja koji će ih krasiti.

Related posts