Brutalno pretučena sarajevska manekenka Jasmina Gutošić

Bosanskohercegovačka manekenka i fotomodel Jasmina Gutošić iz Sarajeva, koju su mediji dovodili u vezu sa brojnim poznatim bh. uspješnim muškarcima, nedavno je završila u sarajevskom Kliničkom centru, nakon što ju je brutalno pretukao Sarajlija Damir Kurtagić (36), saznaje Faktor.

Kurtagića je sarajevska policija uhapsila 10. januara, nakon što je Jasmini nanio teške tjelesne povrede, odnosno polomio joj rebra, te joj prijetio da će je ubiti.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo tada su, uz navođenje inicijala oštećene i osumnjičenog, saopćili da su Kurtagića, zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, te ugrožavanja sigurnosti, uhapsili pripadnici Treće policijske uprave. On je nakon toga zadržan u policiji, a djevojka je pomoć potražila u sarajevskom Kliničkom centru.

Nekoliko dana kasnije Jasmina je na svom Facebooku objavila znakovit status u kojem kaže kako je “pravda spora, ali dostižna”, vjerovatno aludirajući na preživljeni napad.

Inače, Jasmina Gutošić je u žižu javnosti dospjela 2013. godine, kada je kao gotovo anonimna djevojka na crvenom tepihu Sarajevo film festivala svojim izgledom zasjenila mnoge poznate zvijezde, a o njoj je tada pričao cijeli region.

Ova dama koja je mnogim muškarcima pomutila pamet razbila je predrasude o sebi s obzirom na to da je završila fakultet Međunarodnog prava i diplomatije na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini.

Atraktivna Sarajka je ostala zapažena i na Internacionanom izboru Miss Balkana 2015. gdje joj je pripala titula prve pratilje.

S druge strane, Damir Kurtagić je i ranije privođen zbog nasilničkog ponašanja. Hapšen je u julu ove godine, nakon što je na Trgu zlatnih ljiljana u naselju Dobrinja pucao iz pištolja.

faktor.ba

Related posts