Bosanski Petrovac: Ukrali “mercedes”, bježali od policije, pa se skrivali u ukradenom vozilu

Policajci iz Mrkonjić Grad uhapsili su danas oko dva sata T.B. (28) i B.L. (23) iz Kiseljaka, koji su se skrivali od policije u ukradenom vozilu na sporednom putu. Oni su uhapšeni samo sat vremena nakon što su počinili razbojništvo u Bosanskom Petrovcu.

– Obaviješeni smo da su dva nepoznata lica fizički napala oštećenog i od njega ukrali “mercedes”, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta, krećući se magistralnim putem Petrovac – Mrkonjić Grad.

Krećući se ukradenim vozilom, lica su se oglušila na pokušaj više policijskih patrola da se zaustave – saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Pretresom terena policajci su na sporednom putu, u mjestu Previle, pronašli ukradeno vozilo i lica koja su uhapšena. Prilikom hapšenja kod njih su pronađene dvije tablete ekstazija i pribor za uživanje doge.

– Na licu mjesta izvršen je uviđaj. O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac iz Banje Luke. Osumnjičeni će nakon završene kriminalističke obrade biti predati policijskim službenicima Unsko-sanskog kantona – istakli su u PU Mrkonjić Grad.

Related posts