Blokade i podjele USK: Već je Mart i nema budžeta!

Bivši ministar zdravstva USK / SDP poslanik u Skupštini USK Amir Murić, postao je najtraženija osoba u USK i presuđujuća persona u Skupštini punoj raznih likova.

Naime, Murić nije istupio iz SDP-a kao što je to poslanica Nedima Zulić učinila napuštajući DF, ali je Murić donio presudan glas u novom SDA – SBB – DF – Laburisti poretku Skupštinske većine, koja je trajala samo dvije sedmice.

Sada se isčekuje isključenje Murića iz SDP-a ili slična relevantna stranačka kazna. Potvrđeno nam je da je protiv njega pokrenut partijski postupak, no SDP još uvijek nije donio nikakvu odluku spram njega.

Možda je sporost u rješavanju uvjetovana osjetljivom situacijom u izvršnoj i zakonodavnoj Vlasti USK, jer ako Murić okrene leđa svome drugu Ekremu Prošiću Maršalu (DF) pada cijela Vlada. No kazna od SDP-a nije trenutno najvažnija stvar niti glavni pritisak nad Murićem.

Kako cjelokupna SDA kantonalna Vlast sa svojim partnerima ovise od njega, Murić je u poziciji da diktira uslove, to jest može od njih dobiti šta hoće samo da ih ne “hukne u jarak”.

No kakav će moralni kompas doktor Murić imati, takvim će putem i cijeli kanton u narednom periodu koračati. Trenutno imamo blokadu i krizu kantonalne Vlasti a nemamo buždeta za 2017 godinu.

A već je Mart!

Related posts