Bizarne stvari koje se događaju u Bijeloj kući od dolaska Trumpa

Brojni izvještaji izlaze iz Bijele kuće o tome kako Donald Trump provodi svoje prve dane na dužnosti američkog predsjednika.

Iako je u uredu samo 18 dana, uspio je u tako kratkom roku donijeti velike promjene u vladi, a i njegov život je imao velike promjene.

Business Insider odabrao je ove doista nevjerovatne činjenice o životu novog američkog predsjednika u Bijeloj kući.

– Supruga Melania i mladi sin Barron još uvijek žive u New Yorku, Trump većinom je sam po noći. Najčešće odlazi s radnog mjesta oko 18:30.

– Navodno je postavio ogroman TV u predsjedničku blagovaonicu kako bi mogao gledati vijesti tokomručka. Obama je imao omanji TV kojeg je gledao samo kad su bile neke važnije vijesti.

– New York Times kaže da Trump navodno večeri provodi u kućnom ogrtaču, sam i pred televizorom.

– Trumpovi pomoćnici su navodno imali sastanke u mraku zato što nisu mogli pronaći prekidače u sobi za sastanke Bijele kuće.

– Prvo što je napravio nakon ulaska u Bijelu kuću bila je promjena paravana u predsjedničkom uredu. Zamijenio je tradicionalne grimizne koje je Obama postavio i stavio je zlatne paravane.

– Zadržao je sto Resolute kojeg američki predsjednici desetljećima koriste u svom uredu. Stol je napravljen od ostataka arktičkog broda Resolute, a darovala ga je britanska kraljica Victoria 1880. godine.

– Medijski napisi bili su pomalo kontradiktorni, ali čini se da je Trump zadržao poprsje Martina Luthera Kinga koju je postavio Obama. Osim toga, Trump je dodao poprsje nekadašnjeg britanskog premijera Winstona Churchilla.

– Trump je zamijenio Obamin tepih s citatima američkih predsjednika, a stavio je zlatni tepih dizajnom sličan onom kakav je imao George Bush.

– Lično je odabrao portret Andrewa Jacksona za ukras u Ovalnom uredu zato što su ga mnogi uspoređivali s prvim američkim populističkim predsjednikom.

Related posts