Bivši policajac gađao zgradu Vlade RS-a: 11 jaja za Milorada Dodika

Zgradu Vlade Republike Srpske danas je jajima gađao Banjalučanin Dragan Kalkan, penzionisani policajac.

Na objekt izvršne vlasti bacio je 11 jaja u znak protesta što mu nadležni u RS-u, kako tvrdi, nisu priznali učešće u ratu, na prvoj borbenoj liniji.

– Ovo je siboličnih 11 jaja za 11 godina Dodikove vlasti, zato što ja smatram da Milorad Dodik kao dezerter treba da bude u zatvoru – izjavio je Kalkan, prenosi BN.

Policija ga je privela na razgovor, nakon što je uspio da baci jaja na zgradu Vlade. Kalkan je tražio da ga na razgovor primi ministar za boračka pitanja Milenko Savanović, kako bi mu objasnio da je nepravedno svrstan u sedmu kategoriju boraca, iako je kao policajac učestvovao u borbama na prvoj liniji.

Iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS-a su naveli da nije problem da Dragan Kalkan dođe na sastanak. Ovo nije prvi put da nezadovoljni građani bacaju jaja na zgradu Vlade RS-a.

U septembru prošle godine Banjalučanin Željko Blagojević bacio je četiri jajeta na glavni ulaz zgrade Vlade u Banjoj Luci. Blagojević, također ratni vojni invalid, to je uradio u znak nezadovoljstva jer nije mogao da ostvari besplatnu pravnu pomoć, a zbog loše socijalne situacije ne može da plati troškove pravnog spora u vezi sa zemljištem.

Related posts