Bivša mu uzela spermu: Rodila dječaka, a on zatražio odštetu

Muškarac iz američke savezne države Louisiana i njegova bivša žena odlukom suda dobili su 870.000 dolara odštete jer je njegova bivša djevojka ukrala njegovu spermu i bez dopuštenja otišla na oplodnju, javlja Daily Mail.

Lyne Hardin pohranio je svoju spermu u jednu kliniku u Houstonu prije nego se 2002. godine podvrgnuo vazektomiji u slučaju da tadašnja supruga i majka njegovog 12-godišnjeg sina, Katherine LeBlanc bude htjela još djece. Par se 2006. godine razveo, a Hardin je ušao u vezu s novom djevojkom, Tobie Devall.

Dvije godine kasnije par je posjetio kliniku jer su razmišljali o djetetu. Devall je znala da je njezin partner prije nekoliko godina pohranio svoju spermu, ustvrdio je njegov odvjetnik.

Godinu dana kasnije, nakon što je par prekinuo, Devall je bez Hardinova znanja i odobrenja otišla u kliniku i na prijevaru dobila spermu pomoću koje je zatrudnjela. Devet mjeseci kasnije rodila je sina. Dječak sada ima šest godina.

Sud je 2015. godine utvrdio da je klinika prekršila odredbe ugovora zbog čega Hardinu i njegovoj bivšoj supruzi mora isplatiti odštetu, 250.000 svakome. Sud je odredio da Devall svom bivšem partneru mora isplatiti 125.000 dolara, a njegovoj bivšoj ženi 250.000 dolara.

Međutim, ta je presuda kasnije poništena te je sud utvrdio da par ne bi trebao dobiti odštetu zbog pričinjenih duševnih boli. Hardin je po novoj presudi trebao dobiti tek 1900 dolara. On se ne misli pomiriti s ovom odlukom.

Inače, Hardin i Devall se već godinama povlače po sudovima jer mu bivše djevojka ne želi dati skrbništvo nad sinom.

/24sata.hr

Related posts