Bišćanki Dženeti Ljubijankić potrebna pomoć za odlazak na Evropski kup

Klub borilačkih sportova Zino Bihać, jedan je od najtrofejnijih i po broju članova najmasovnijih klubova kako u Krajini, tako i u Bosni i Hercegovini.

Uspješni sportisti ovog kluba primjeri su kako se uz volju, predanost i trud može napredovati čak i onda kada za to ne postoje idealni uslovi.

Upravo jedan takav primjer je Dženeta Ljubijankić, 18 godišnja djevojka iz Bihaća koja ne prestaje nizati svoje uspjehe, a kickboxom se bavi već 8 godina.

Kako nam kaže, sport je njena velika ljubav.

U svojoj kolekciji, Dženeta ima nekoliko desetina medalja i pehara, kao i mnogih posebnih priznanja koji svjedoče o velikom talentu ove djevojke.

Dženeta je višestruka prvakinja BiH u kickboxingu, viceprvakinja Balkana, te pobjednica prošlogodišnjeg Svjetskog i Evropskog kupa. Članica je i državne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Pored toga, nositeljica je smeđeg pojasa u kickbpxingu.

Samo u prošloj godini, Dženeta je osvojila nekoliko medalja od čega 14 zlatnih, 7 srebrenih, 1 bronzanu, te 4 pehara za najbolju juniorku u svojoj kategoriji.

Ova talentirana sportistkinja izborila je i plasman za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Italiji koje će se održati na ljeto ove godine.

Kako nam kaže, trenutno se priprema za odlazak na Evropski kup koje će se održati u Karlovcu kako bi odbranila svoju titulu.

Kao i svugdje, novac je najveći problem

Što se tiče odlaska na predstojeća takmičenja, Dženeta navodi da klub pomaže koliko može, ali da su joj najveća podrška bili roditelji.

Obzirom na tešku finansijsku situaciju u kojoj se klub nalazi, i pored porodice koja je do sad pomagala koliko je mogla, potrebna joj je podrška svih dobrih ljudi.

-Ovom prilikom želim da se zahvalim svim ljudima na području našeg kantona koji i dalje vjeruju u sport, pomažu mi i na koje sam do sad uvijek mogla računati. Hvala im na nesebičnoj podršci. Potrudit ću se kao i do sada da osvojim što bolje rezultate i odbranim boje naše BiH, kazala je Dženeta za naš portal.

Dženeti želimo puno sreće na predstojećim takmičenjima!

(Cazin.NET)

Related posts