Bišćanke Adalina Brzović i Snježana Bašić pripremaju se za osvajanje Mont Blanca

U toku su pripreme prve ženske bihaćke ekspedicije na Mont Blanc 2017, koju će činiti Adalina Brzović i Snježana Bašić, dok će vođa uspona biti Jasmin Kličić. Sve troje su članovi Planinarskog društva “Plješevica” Bihać.

Osim navedene ekspedicije, kako je izjavio Feni Jasmin Kličić članovi tog društva u ovoj godini planiraju još nekoliko planinarskih pohoda.

Među njima će biti pohod u februaru na: Prenj – Cetina 1.992 m/n, zatim u martu na vrh Troglav 1.913 m/n, u aprilu na: Čvrsnicu – Veliki vilinac 2.116 m/n te u maju na: Biokovo – Sv. Jure 1.762 m/n u Hrvatskoj.

Također kako navodi Kličić, bihaćki planinari planiraju i pohode u ovoj godini na Maglić 2.386 m/n – najviši vrh BiH, zatim Grintovec 2.558 m/n – Slovenija, u septembru na Durmitor-Bobotov Kuk 2.523 m/n u Crnoj Gori, a pohodi su planirani i za ostale mjesece tokom godine.

Član PD „Plješevica“ Bihać Jasmin Kličić već je osvajao vrh Mont Blanca 2012. godine, odnosno u zimskom usponu u martu 2016., a također je prvi Bišćanin koji je bio na vrhu evropskog kontinenta koji je ispenjao 2013. godine a to je Elbrus na Kavkazu čija je visina 5.642 metra.

Related posts