Bišćanin trener turske reprezentacije

Tri godine sam trenirao klub u Bihaću, ali ni u tom poslu nisam naišao na razumijevanje i odlučio sam potražiti sreću van BiH, rekao nam je jedan od najboljih bh. kajakaša

Emir Šarganović, jedan od najboljih bh. kajakaša imenovan je za trenera slalom reprezentacije Turske u kajaku. Godinama je ovaj Bišćanin pokušavao napraviti nešto u svojoj domovini, ali nije mu polazilo za rukom. Oni koji su trebali prepoznati njegovo iskustvo i talenat to nisu učinili, pa je on prije dvije godine sreću potražio u Turskoj.

– Poslije moga nastupa na Olimpijadi u Atini 2004. godine očekivao sam da će država malo više uložiti u ovaj sport. Međutim, stanje u BiH se nije promijenilo. Ja sam nastavio trenirati, ali nisam imao novac za pripreme i kvalifikaciona takmičenja za Olimpijadu u Pekingu i 2007. godine sam odlučio prestati sa aktivnim bavljenjem kajakom. Tri godine sam trenirao klub u Bihaću, ali ni u tom poslu nisam naišao na razumijevanje i odlučio sam potražiti sreću van BiH. Put me je doveo u Tursku gdje sam počastvovan novom funkcijom koju ću raditi maksimalno požrtvovano, rekao nam je Šarganović i dodao da je ugovor potpisao na godinu dana uz mogućnost njegovog produženja. – piše Oslobodjenje.

Related posts