Bišćani za zelenim stolom dobijaju tri zlata vrijedna boda: Jedinstvu pobjeda u Travniku

Jedinstvo se nakon 28 odigranih kola Prve lige FBiH nalazi na 14. mjestu, te mu do kraja predstoji borba za opstanak. Naime, Bišćani trenutno imaju 30 bodova, odnosno bod više Iskre koja je u zoni ispadanja.

Ipak, Jedinstvo bi uskoro moglo imati tri boda više ako se uvaži žalba ovog kluba na utakmicu 26. kola protiv NK NK Travnik.

U ovom susretu je Travnik “pregazio” na svom terenu ekipu Jedinstva sa 6:0, ali bi sada ovaj susret mogao biti registrovan službenim rezultatom 0:3 u korist ekipe iz Bihaća. Tako bi se bodovni konto Jedinstva popravio za tri boda, te bi ekipa koju sa klupe predvodi Safet Nadarević bila veoma blizu opstanka u Prvoj ligi FBiH.

Naime, Jedinstvo je uložilo žalbu jer je Travnik u rosteru, tokom sezone, imao sedam posuđenih igrača umjesto dozvoljena četiri. Žalba Jedinstva je stigla na adresu Fudbalskog saveza FBiH i trenutno se čeka zvanična odluka ovog organa po pitanju sporne utakmice.

“Želili smo se, u pravilniku piše da se u jednoj takmičarskoj sezoni četiri igrača mogu dovesti na posudbu, a Travnik ih je imao sedam. Ljudi iz našeg kluba su to primijetili i uputili žalbu. Pravila su jasna i sada čekamo zvaničnu odluku”, prokomentarisao je čitavu situaciju za SportSport.ba trener Jedinstva Safet Nadarević.

sportsport.ba

Related posts