Bio “zapadni čovjek” / Vojislav Šešelj: Dodika bi pojeo mrak da nema Rusa

Šešelj je uvjeren u rusku podršku prvom čovjeku Republike Srpske. Da nema Rusa – Dodika bi progutao mrak, jasan je lider radikala.

“Mi možemo Dodika da podržimo zbog određene politike u određenom trenutku. Zato što sad brani Republiku Srpsku i zato što ima punu podršku Rusa u tome. Za referendum je imao podršku Rusa. Ne bi se ni usudio da ide na referendum da nije imao rusku podršku i ja sam u to apsolutno ubjeđen”, rekao je Vojislav Šešelj za BNTV i dodao:

“Moja saznanja iz diplomatskih kanala to potvrđuju. I dok on ima rusku podršku, on može i da opstane. Ne bi jednog dana ostao na toj funkciji bez ruske podrške. Mrak bi ga progutao”.

Istovremeno, Šešelj ističe da je Dodik na vrh vlasti u RS-u došao kao, kako kaže, zapadni čovjek.

“On je važio za američkog čovjeka u vrijeme izdaje Biljane Plavšić. Međutim, Dodik se u međuvremenu promijenio i to je činjenica. Nekadašnji proteže zapadnih sila sada je postao protivnik zapadnih sila.”

Bez jake podrške političkog vrha Rusije, nestala bi i Republika Srpska, tvrdi prvi radikal.

“Utopila bi se u unitarnu BiH, što je cilj svih zapadnih sila i što muslimani očajnički žele da provedu”, istakao je Šešelj.

U BiH nije bio od 1998. godine kada ga je protjerao nekadašnji visoki predstavnik u BiH Carlos Westendorp. Ipak, tvrdi da bi najbolja Vlada Republike Srpske bila koaliciona Vlada SDS-a i SNSD-a. Jedino takva Vlada bi garantovala trajno očuvanje Republike Srpske, naglasio je Šešelj.

Related posts